Äidiltäni taas jotain roskiin menevää. Tällä kertaa kyseessä oli tuolit. Hän on pelastanut ne aikaisemman työpaikkansa (sekin koulu) roskakasasta. Ovat olleet äitini huvimajassa vuosia. Nyt äitinikin halusi niistä eroon. Sanoin, että meille kyllä kelpaisi, kun vanhat keittiön tuolit hajoaa liitoksista kokoajan enemmän ja enemmän. Ja uusia kunnollisia, ei raaskita ostaa. Siksi tuoli hankintaa on lykätty vuosia. Ainoat kohtuuhintaiset on järkyttäviä sotkan, ikean ym valmiiksi notkuvia tuoleja. Ei kiitos, ei kestäisi meillä montaa vuotta.

Hain siis tuolit äidiltä. Tämän näköisinä ne muuttivat meille.

Ei mitään hajua alkuperästä, mutta pohjassa on Askon leima ja tarra, jonka mukaan on päällystetty vuonna -81. Lueskelin yksi ilta koti ja keittiö- lehteä sängyllä ja huomasin tuolit siellä. Kuvateksti kertoi niiden olevan Tapiovaaran Aslak tuoleja. Googlettamalla löytyikin paljon kuvia tuoleista ilman pehmusteita. Päätettiin miehen kanssa poistaa pehmusteet ja maalata tuolit. Ensimmäisen pehmustekerroksen alta paljastui toinen, varmaan 60-70 levyn ohut oranssikangas. Se olisi ollut kiva, mutta osittain jo rikki. Ja ei meidän perheessä pehmusteet ole kovin hyvät. Jo tänä aamuna toinen poika kaatoi maidot tuolille...

Samalla maalattiin meidän pöytä. Se on vanha mänty ? pöytä. Pöydässä on jäljet siitä, kun mies lapsena hakkasi haarukalla pöytää ruokaa halutessa. Yksi niistä huonekaluista, josta en halua luopua!

Väriksi valitisn Toffeen, sopii keittiön tapettiin ja mukavasti tuo tilan tuntua keittiöön enemmän. Myös matalat tuolit selvästi antaa keittiölle enemmän tilaa. Tarvikkeet maksoi 75 euroa, mutta saatiinpa kivat kalusteet keittiöön!

Koulujen jämillä on sisustettu meillä muutenkin. Ostettiin viime viikolla neljä pulpettia lasten pöydiksi. Maksettiin kotiin kuljetuksineen pöydistä yhteensä 10e. Ei paha ;)

Täällä lopetettiin monta kyläkoulua ja ovat niiden jämiä. Lapset tykkäävät kovasti. Varsinkin tytöille uudet pöydät tuovat tilaa huoneisiin, kun jakavat yhdessä 20m2 huoneen, niin kummallakin on aika pienet omat sopit. Nuorimman pöytä koristaa olohuoneen nurkkaa ja on lähinnä palapelien tekemistä varten käytössä. Mutta kyllähän tuo elokuussa 2v täyttäväkin joskus vielä omaa koulupöytää tarvitsee!! Nyt tosiaan on olohuoneen nurkassa. Vieressä on kolmosen vanha sänky, joka nykyään toimittaa lasten sohvan virkaa.

Pulpeteista kahdessa kansi on tosi hyvässä kunnossa, mutta kahdessa näkyy myös näitä kouluaikojen muistoja ;)