Kolmas lapsemme täyttti tällä viikolla 8v. On riittänyt hulinaa juhlien järkkäämisessä! Lahjaa ei hänelle keksitty, sovittiin että ostetaan sitten jotain kun jotain tarvitsee. En kuitenkaan halunnut, että tyttö nyt oikeasti ihan kokonaan ilman lahjaa jää ja koska rakastaa laukkuja, niin päätin ommella laukun. Illalla nopeasti farkuista sen tein, kun farkkulaukkua oli tyttö jo pitkään toivonut.

Kiinnitystä mietin hetken ajan. En itse yhtään tykkää, jos laukusta pääsee tavarat putoilemaan. Vetoketjun ompelu paksuun reunaan hirvitti, joten päätin laittaa tarranauhalla kiinnityksen.

Liivinsuojaprojektinkin aloitin. Itse en voinut imetysaikana käyttää lainkaan pul-suojia. Ne ei ilmeisesti puhdistunut tarpeeksi, koska alkoivat haista hirveille, teki niille mitä tahansa. Itselle parhaat oli fleecesuojat. Uloimmaiseksi fleece, joka on reunasta sentin verran varsinaista imuosaa leveämpi. Se toimi täydellisesti ja ei tullut paksuksi. Nämä piti tosi hyvin mun reilusti vuotavat rinnat kuivina. Tällä menetelmä ajattelin myös siskollekin tehdä suojia. Mut myös pul-suojia, jos hänellä sattuvatkin toimimaan. Kokeilinkin jo, mutta ompelukone ei pul-kangasta halunnut kunnolla ommella. Tai ompeli, jos sen kanssa oli paksumpaa kangasta, mutta kun yritin tehdä imut pienemmiksi ja sitten niiden päälle isomman coolmax-kankaan ja sen kiinni pul-kankaaseen, niin kone ei tykännyt. Täytyisi ottaa itse niskasta kiinni ja pistää saumuri kuntoon... Mut en ole jaksanut, ehkä teen sen kun kesälomani alkaa. Koira+kuopus pisti sen kunnolla sekaisin. No mutta muutaman suojan sain jo aikaan, leikattuna taitaa olla kymmenen lisää. Pul-suojat käpristyi reunasta, mutta se onkin loppujen lopuksi hyvä, niistä tuli nyt oikeaan suuntaan kuperat! Viidet suojat on nyt valmiina, ja tosiaan lisää vielä ehtiä ompelemaan.

Uskaltauduin myös kokeilemaan kestositeiden tekoa. Vaikka sitä olen tähän asti onnistunut välttämään ;) Kaikissa on pohjalla pul, päällä trikoo (kahdessa suojassa retropuuvillakangas). Väliin tuli kaikkiin 1krs bambua ja 1 krs joustofroteeta. Kaavan piirsin suoraan Ronja&Roope siteestä, on oma suosikkini. Tein jokaista kuosia kaksi, toiset siskolle ja toiset mulle. Toivottavasti sisko edes uskaltautuu kokeilemaan!! Omani on tänään ollut testikäytössä ja hyvin tuntuu toimivan ja pysyvän paikallaan. Mulla ei neppipressiä ole, joten laitoin noihin sellaiset ommeltavat nepparit. Niitä mulla olikin ompelulaatikossa, kun äitini toi mulle hetki sitten itseltään kaiken mahdollisin (mm kymmeniä vetoketjuja).

Eilen huomasin, että meidän kuopus (elokuussa 3v) on ollut ainakin kuukauden pissimättä yöllä. Sitäkin ennen tuli max 1 yö viikossa jotain. Päätin, että kokeillaas ilman vaippaa. Isoveljellä (epilepsiakohtausten takia) on Upuran Eijan tekemät 128 koon harkkabokserit öisin ja sanoin pikkuveikalle, että sullekin sitten sellaiset yöhousut. Eijalla on töissä niin pitkä jono, että päätin kokeilla itse tehdä yöhousut. Tein illalla äkkiä kaavan ja kokeiluversio. Päällä ja sisällä on trikoota, imuina flanellia 2 krs ja froteeta 1 krs ja pul-niiden alla. Hyvin toimi ja ihan sopivat housut tuli kerrasta. Täytyy katsoa tarvitaanko vielä toiset, vai meneekö noilla. Nyt 2 yötä niitä on käytetty ja kuivana ovat pysyneet.

Tänään käytiin aamulla lasten ja mun isän kanssa kirpparilla. Sieltä löytyi eurolla cuddlebuns vaippa. Varmaan sitä erää mitä meilläkin joskus oli eli kumpparit pamahti. Joku oli siitä kaavan tehnyt, oli ratkonut kumppareiden kohdalta saumat auki. No minäkin piirsin siitä kaavat ja sen jälkeen tein noin 5min homman ja laitoin uudet kumpparit vaippaan. Siskolle sekin menossa. CB on sellainen klassikko, jota olin vauvapakettiin joka tapauksessa suunnitellut Iguleelta tilaavani. Samassa pöydässä oli myynnissä 4 eurolla tsi-cuddle, nappasin senkin matkaan.

Löysin myös ihanan bodyn 20 sentillä ja unipussin eurolla. Nekin lähtevät siskoa ilahduttaa.

Siinä vaippa kumpparit vaihdettuna! Harmi että kuvaa ei saanut käännettyä, kun otin sen suoraan kamerasta...

Siskon vauvapakettiin on nyt sitten:

- Yamo

- Töppöset ja tumput pul-kankaasta

- Liivinsuojia

- Kestositeitä

- Cuddlebuns x 2

Suunnitelmissa tehdä lähiaikoina villahousuja parit ja niitä kestovaippoja. Mutta mitähän muuta??