Meillä lapset on olleet jo toista viikkoa nuhaisia ja itselläkin aika vaivainen olo. Joten sisätiloissa on tullut tätä päivää vietettyä. Lapset sentään hetken olivat pihalla, mut itse käytin senkin ajan ompeluun.

Päätin viimein kokeilla tehdä pojalle sisähaalaria. En tiedä miten kätevä on pottailevalla, mut ainakin kokeilen. Kaavan löysin jostain vanhasta Ottobresta, koot loppui 98 kokoon. Meidän 2v käyttää 116 kokoa, joten kaavaan täytyi hieman suurentaa. Leveyttä tosin ei tarvinnut lisätä, mutta selkää ja lahjetta senkin edestä. Sunnuntai ja yksin neljän lapsen kanssa, ei siis muuta vaihtehtoa, kun kaivella kaappeja. Kankaita haalareihin ei juurikaan löytynyt. Tein kaksi testiversiota. Toinen monta vuotta sitten ostetusta eurokankaan velourista. Sitä harmittavasti ei vain ollut ihan koko haalariin. Toinen on mun äidin antamaan verkkarikangasta, värinä kevääksi pirteä vihreä. Yllätyin haalarin ompelun helppoudesta. Olin siis aina jättänyt kokeilematta, koska on varmasti niin vaikeaa ja en todellakaan ole mikään virtuoosi ompelussa. Toki jouduin muutamaan kohtaa purkamaan, mutta sain kuitenkin haalarit kasaan. Se on jotain!

Haalarien lisäksi päivän saldoon kuului hamosia. Löysin varastosta ainakin 7v sitten ostetun mekkokankaan. Siitä piti tulla kahdelle pikku taaperolla kesämekot. Nyt nuo taaperot on 7,5v ja 10v ja kankaasti tuli puolihameet molemmille. Lisäksi varastosta löytyi mun äidin tuomat hamekankaat. Nuo on Muotihovi-tehtaan lattialta pelastettuja laadukkaita kankaita. Niistäkin tuli puolihameet tytöille. Varsinkaan isompi ei mekkoja enää pidä kuin juhlissa. Mekot on tehty pallohameen idealla. Kangas on kaksinkerroin ja helmassa on pussilla. Vyötäröllä on leveä resori. Jokaisesta tuli silti vähän erilainen, riippuen kankaan ominaisuuksista. Tuo pinkki kangas on tosi ohutta, siitä ei voisi yksinkertaisena tehdä mitään. Liila on taas pinnaltaan sellaista säämiskämäistä. Ruudullinen on ohutta, mutta samalla jotenkin jäykempää (tosi laadukas kuvaus...)

Entiset suosikkifarkkuni oli Leviksen ihanan pehmeät strechfarkut. Niistä vaan on lahkeensuut kuluneet ja ei ne kyllä päällenikään enää mahdu. Ne sai uuden elämän. Aikaisin sisäsaumat ja leikkasin kuopukselle farkut niistä. Vyötärölle ja lahkeensuihin laitoin leveät resorit. Lahkeet pussittaa aika kivasti noiden ansiosta. Kaavana käytin noiden haalarien alaosaa, kun siinä pöydällä tyrkyllä oli ;)

Vielä jäi monta ideaa muhimaan! Äitini toi töistä Tampella Tilhi verhoja 7 kappaletta. Kangas on aivan ihana, niistä neljä päätyikin meidän ikkunoihin. Mutta muista tulee ainakin mulle ja nuoremmalle tytölle hameet. Ja kaipa muutakin tarvii kehitellä. Lisäksi nuorimmalla ei ole mitään sopivaa pipoa alesta löytyneen keltaisen takin kanssa, joten sitä täytyy myös alkaa kehittelemään.