Päätin käyttää hyväksi aamun hiljaiset hetket. Pojat meni ulos leikkimään ja tytöt nukkuivat vielä. Mies oli vielä töissä, niin sain ihan rauhassa vallata keittiön pöydän.

Kokeilin miten muistuu mieleen kestovaipan ompelu. Yllätyin, että siellähän se jossain takaraivossa on. Kuosikankaat olin leikannut näihin jo 1,5v sitten, kun siskon lasta odotettiin. Kaksi pitkällä tapahtunutta keskenmenoa ja en uskaltanut ihan heti alkaa tällekään vauvalle ompelemaan. Mutta nyt elokuussa se vihdoin tapahtuu, saadaan sukuun vauva! Hieman täytyi muistia virkistää, että mitähän näistä pitäisi tulla... Kaapissa oli onneksi coolamxia, niin siitä leikkelin sisäkankaat.

Ensimmäisenä nb-kokoinen vaippa. Päällä marimekon trikoota ja sisällä tosiaan coolmax. Kiinteäksi imuksi ompelin 4 krs harsoa ja 2 krs pellavafroteeta. Kumpikin ollut imukäytössä jo meidän pojalla, joten varmasti imevät jotain heti. Ilmeisesti kangaspala mistä tuon joskus olen leikannut on ollut kapea ja siksi olen leikannut siivekkeet tuollaisiksi. Päätin kokeilla laittaa niihin tarrat noin.

Toisena S-kokoinen vaippa. Kaava hyvin todennäköisesti mummut kaava. Päällä collegea, joka ostettu ehkä noin 9v sitten paikallisen kangaskaupan loppuunmyynnistä. Sisällä se coolmax. Tässä imuna 3 krs vanhaa vohvelipyyhettä. Laitoin tähän lisäsäätötarran, kun itse koin ne vauvan kanssa tosi käteviksi. Ja oletuksena on, että siskon lapsi on varmaan sisarustensa tapaan max 3 kg syntyessään.

Ajattelin, että laitan vaippoihin vain kiinteää imua muutaman kerroksen. Ostan siskolle muutaman lisäimun, niin saa sitten lisäillä sen verran kun haluaa. Itse tykkäsin kovasti sisätäyttövaipoista, mutta luulen, että ainakin ihan vastasyntyneen kanssa on helpompi opetella kiinteä imuisten vaippojen kanssa. Imuahan saa aina lisättyä tarpeen mukaan. Ja nb-kokoon sitä tuskin ihan tolkuttomasti edes tarvitsee. Mielummin vaikka vaihtaa useammin.

Olen miettinyt sitäkin, että koska lahjan saaja on ihan noviisi näissä asioissa, niin olisi hauska keksiä jokin juju, jolla joka asian kohdalla kertoisi pesuohjeet, käyttövinkit ym. Mietin, että sitoisinko esim paperinarulla pienet kirjeet jokaiseen tavaraan. Esim kestositeet nippuun paperinarulla ja niihin sitten mukaan pieni kirje, jossa olisi tyyliin: "minä olen.... minä tykkään että peset minut...". Sama sitten vaippojen, liivinsuojien, villahousujen ym kanssa. Varsinkin villahousujen kanssa on aika tärkeää olla kunnon hoito-ohjeet mukana. Ja varoitus, että nyppääntyy rumasti, mutta saa helposti siistiksi.