Meillä lapset on kuunnelleet äänikirjoja iät ja ajat. Varsinkin 10v ja 8v tytöt tykkää iltaisin lukemisen jälkeen kuunnella äänikirjoja.

Minun työmatka on noin puolen tunnin siivu ja olen todella kyllästynyt radiokanavien tarjontaan ja Juha Tapion levytkin on aika moneen kertaan puhki kuunneltuja. Toisaaltaan minua harmittaa hirveästi etten nykyään juurikaan ehdi lukea muuta kuin koulukirjoja. Joten päätin kokeilla äänikirjaa. Aluksi sen kuuntelu oli vaikeaa, huomasi helposti että ajatukset karkasi omilleen ja cd pyöri taustalla. Mutta jo muutaman työmatkan jälkeen osasi odottaa ja keskittyä cd:hen. Työmatka alkoi tuntua lyhyeltä ja teki mieli kiertää kotiin vähän pidempää reittiä ;)

Ensimmäinen äänikirja kokeiluni oli Sofi Oksasen Puhdistus. Kuuntelukokemus oli todella mieluisa! Tykkäsi lukijoiden äänistä ja tavasta lukea. Kirja oli hyvin koukuttava. Suosittelen ehdottomasti muitakin kokeilemaan äänikirjoja! Itse voisin automatkojen lisäksi kuunnella äänikirjoja käsitöitä tehdessä, lattioita mopatessa ym vähän ajatusta tarvitsevissa hommissa.

Huomenna aion töiden jälkeä kaartaa kirjaston kautta kotiin ja käydä hakemassa seuraavan työmatkaviihdykkeen. Minulla on niin iso aukko sivistyksessä, etten ole koskaan lukenut Taru sormusten herrasta sarjaa. Sen kuuntelu kiinnostaa. Taisi olla 6 x 12 cd:tä, joten ihan heti sitä ei ole kuunneltu! Siinä yksi ehdokas mukaan matkaan, mutta voipi olla että jotain vielä kiinnostavampaa löytyy kun kirjastoon asti pääsen!

Hyvän ystävän suosituksesta aloitin tänään lukemaan Poika raidallisessa pyjamassa. Se kiilasi nyt perhetyön kirjojen edelle ;) Koulukausi alkaa vasta viikon päästä, joten vielä on aika lorvia...