Ompelukoneen ollessa esillä tuli jatkettua kankaiden tuhoamista. Mies tuli aamulla 24h työvuorosta ja on varmasti sitä mielt, että on syytä raivata keittiön pöytä esille kankaiden ja koneen alta. Voi kun olisikin tilaa pitää konetta esillä! Mut näissä neliöissä se on sula mahdottomuus.

Ostin pojalle Po.Pista windstopperfleecen alesta ja on ihanan keltainen kevättakki. Aikaisemmin ei olekaan ollut pojalla mitään keltaista ulkovaatetta, joten asusteet uupuu. Takki kaipasi pipoa ja hanskoja.

Jo jonkin aikaa on ollut suunnitelmissa kokeilla tehdä lapasia ommellen. Ensin tein nuo vihreät, samaa kangasta kuin eilinen haalari ja fleecevuori. Niistä tuli vähän ahtaat 2v:lle, ehkä annan ne siskon vauvaa odottamaan. Sitten suurensin kaavaa ja tein isommat apinahanskat, no ne on liian isot 2v:lle. Niissä on sisällä velour, samoin varressa. Ne meni sitten 7v:lle siskolle. Seuraavaksi sitten osui koko nappiin...

Tässä takki ja siihen tehdyt pipo ja hanskat. Pipoon oli juuri jäänyt sopiva pala vaippakankaista, sain juuri ja juuri kaksinkertaisen hatun aikaiseksi. Korviin laitoin ruskeaa resoria. Lapaset on apinajoustofroteeta. Juuri riitti toisiin lapasiin, alkoi jo iskeä paniikki, että eikö koko vieläkään osu kohdalle! Sisällä on mikrofleeceä ja varsi on punaista resoria.

Lapasiin etsin vaippakangas tilkkuja. Tiesin jossain olevan jemmassa mikrofleecetilkkuja. Mikrofleece tuntuu olevan aika sopivan paksuista vuoriksi. Löysin sitten yllätykseksi pul-kangasta. Pakkohan sitä oli kokeilla, ei tuollaisille pienille rippeille muutakaan käyttöä ole. Tein lapasen ulkosyrjän ruskeasta br-pulista ja sisäsyrjän raidallisesta laminoidusta trikoopulista. Tein pitkän resorin, jonka saa hyvin ulkovaatteiden alle tai päälle, tai sitten käännettyä lyhyemmäksi. Nämä istuu pojalle kuin nakutettu ja tosi söpöt kädessä. Näistä olen tosi iloinen!! Koko on sama kuin apinoissa. Ruskeaa pulia on vielä kaapissa, samoin jämä keltaista. Taidan tehdä toisetkin tällaiset pojalle, on niin hyväntuntuiset kädessä. Eihän nuo teippaamattomat saumat vettä pidä, mutta varmasti paremmin kuin pelkät lapaset.

.

Samalla koolla tein vielä yhdet. Näissä päällinen on punaista retropuuvillaa ja sisälle meni punainen fleece. Suuaukon kanttaisin fleecellä. Nämä on menossa lahjaksi pojan kerhokaverille.

Tuosta puuvillasta tulee yllättävän kiva päällinen. Taidan alkaa leikkelemään itselleni ja isoille tytöille hanskoja kanssa. Olen onnistunut huovuttaa lempivillatakkini koneessa pilalle, taidan kokeilla siitä tehdä vuorit niihin. Alkaa nuo vaippakankaiden jämäpalat loppumaan.

Vielä lähempi kuva apinalapasista, jotka sitten vihdoin tuli oikealla koolla 2v:lle.