Meidän nuorin on kuumeessa. Eilinen lääkärissä käynti paljasti myös korvatulehduksen. Ilmeisesti flunssaa on todella paljon joka puolella liikkeellä. Potilaan kanssa olen sitten töistä pois. Ja kerrankin on aikaa tehdä jotain, kun potilas viihtyy lähinnä pötköttäen sohvalla. Sain varmaan vuoden tauon jälkeen aikaiseksi langoittaa saumurin. Tuo pikkupotilas kiskoi siitä kerran langat irti ja veivasi kaikki säädöt, enkä ole jaksanut urakoida niitä kohdalleen. Nyt urakoin ja se olisi tosi aikaansaannos ;) Täytyisi joskus viedä tuo kone ihan huoltoon, alkaa terä olla tylsä ja tehdä kurjaa jälkeä.

Mikun blogissa olevaa pipon ohjetta on pitänyt monesti kokeilla. Tuo ylipitkäpipo on meidänkin koululaisten suosiossa. Meidän talosta löytyy vinot pipot tahraisia/reikäisiä paitoja ja niistä päätin kokeilla pipoja. Ensimmäisenä tuunaukseen pääsi Dunsin aurinkomekko. Ihana kangas, mutta tyttö sai ekalla käyttökerralla koko mekon etumuksen maaliin. On ollut siitä asti käyttämättä. Piposta tuli vähän iso, mutta tyttö ei antanut sitä pienentää. Onnellisena lähti kouluun uusi pipo päässä.

Poikien pipoihin pääsi h&m:n vanha merirosvo t-paita. Viidenkymmenen sentin kirpparilöytö, joka palveli paitana pitkään. Nyt siitä tuli ohut kesäpipo. Isommalle pojalle pipo syntyi L&B:n paidasta. Paidan ostin ihanan kuosin  takia, mutta on aivan liian leveä meidän lapsille. Ja nyt leikatessa huomasin, että muutaman käytön jäljiltä oli tullut reikäkin.

Vanhimmalle tein pipon Me&i tunikasta. Tunika on onnettoman ohut. Oon yöpaitana pitänyt, mutta mielellään realisoin järkevämpään käyttöön.

Sit tein kaksi pipoa yhteiskäyttöön. Varmasti itse omin tuon beigen. Molemmat tehty Marimekon paidoista. Maalitahroilla molemmat oon sotkenut. Molemmissa vuorina valkoinen trikoo. Siniraidalliseen käänsin vuorta vähän eteenkin. 

 Kokeilin myös toisen Mikun ohjeen. Vanha paita taas uhrina. Ohje oli tosi helppo ja kiva. Piposta tuli vain liian matala. Enkä jaksanut kokeilla toista kertaa. Täytyy joskus myöhemmin kokeilla uudestaan.

Tuota kangasta oli kahden paidan alareunassa. Toinen väriltään sininen. Siitä tein perusneliöpipon. Vuoriksi laitoin kohtuu paksua fleeceä. Viime syksyinen trikoo+fleece pipo oli mukavan lämmin.

Pipotehtaan lisäksi meillä käynnistyi syksyn hanskatehdas. Tein aiemmin valmiiksi leikkaamani hanskat loppuun. Ovat syksyllä varmasti käteviä. Kolmiin hanskoihin riitti vuoriksi pesukoneessa kutistunut ohut villaneule. Neuleen pitkät hiharesorit pääsi myös käyttöön.

Ensimmäisissä hanskoissa on päälikankaana jälleen lapsuuteni pussilakana. Nyt tämä on varmasti jo loppuun käytetty =) Hanskat oli mulle pienet (harmi, olisin ne mielelläni ominut) ja esikoinen nappasi ne vapailta markkinoilta ekana. Resorit on pitkät ja käännettävät.

Tässä hanskasatsissa oli kyllä kahdet leikattuna minullekin. Toisiin laitoin vuoriksi neulepaitaa ja pitkät käännettävät resorit. Ja toiseen keväästä tuttuun tapaan fleeceä. Tuo ainotar pul on omaa suosikkiani oravien lisäksi. Kumma juttu, sillä vielä vuosi sitten vihreä oli mun inhokkiväri!! Nykyään huomaan ostavani sitä enemmän ja enemmän. Kai se rauhoittaa tai jotain ;)

Kahdet hanskat oli vielä leikattuna. Villavuoriset taidan antaa kummitytölle ja toiset taitaa mahtua isommalle pojalle.

Nyt kun saumuri on kunnossa, niin päätin tehdä siteitä. Vihdoin ja viimein keksin käyttöä mikrokuituimuille. Joskus pari vuotta sitten ne tuli Ipanat vaippojen kaupanpäällisiksi (tai kipukorvaukseksi) ja en ole osannut niitä käyttää edes siivouksessa. Nyt tuhosin ne siteisiin, tai jäi imuja vielä, mutta osa edes. Lisäksi löysin kaapinpohjalta vanhaa kunnon flanellia ja laitoin sitä myös imuiksi. Kiinnitykseksi laitoin tarraa kokeiluun. Huomasin kesällä, että neppariside tuntuu kohtalaisen inhottavalta a) pyöräillessä, b) ratsastaessa. Joten kokeilen miten tarra siteissä toimii! Kaikissa on pul-pohja. Niitä tilkkuja kun on edelleen. Ja päällä jämä kankaita.

Nyt kun saumuri toimii niin taidan tilata villaneulosta ja ommella esikoiselle villaleggingsejä syksyn viimoja varten.

Ja ai niin. MÄ TEIN EKAN VILLASUKAN!! Ja onnistuin. Ei se ollutkaan mahdottoman vaikeaa. Kantapään voi näköjään oppia tekemään ;) Lankana 7 veljestä raitaversio.