Toissapäivänä tuli ommeltua lisää hanskoja. Muut lapset kun näkivät pienimmän hanskat, niin hekin halusivat. Kaavan teko sujui tällä ohjeella.

Tein lapasia kuudet. Nyt otin käyttöön puuvillakankaiden jämiä ja loput pul-jämät. 7v tyttö halusi ehdottomasti myös kosteutta pitävät hanskat ja tein kuopuksellekin toiset vielä.

Tässä kaikki kuudet esillä:

Tuo apilakangas on veljeni pussilakana 80-luvun alusta. Siitä on aiemmin tehty kahteen lattiatyynyyn päälliset, nyt loput meni noihin hanskoihin. Nuorimmalle kokeilin laittaa kuminauhan ranteen kohdalle. 10v tytölle laitoin punaisen resorin ja 9v pojlle keltaiset fleecen samaan tapaan kun lahjaksi tekemissäni hanskoissa.

Kosteussuojahanskat tein ruskeasta br-pulista. 7v tytölle koko ruskeat, jossa reuna vihreää mikrofleeceä ja nuoremmalle laitoin ruskean loppuessa keltaista 1mil-pulia yhteen osaan ja resoria varreksi. Tuollainen pitkäoloinen varsi on kuitenkin 2,5v hanskoissa vielä ihan kätevä.

 

Sitten tein vielä punaisesta sydänkankaasta 7v tytölle hanskat. Hän olisi niin mielellään ominut ne lahjaksi tehdyt. Tuo kangas on vanha tätini verho ja sekin loppui nyt. Siitä tulikin tehtyä aiemmin essumekko ja joululahjoiksi tein siitä monen monta tonttulakkia tuttaville.

Kaikissa on vuorina joko velour tai fleece. Ilmeisesti ainakin kosteussuojatut on aika lämpöiset fleecen kanssa, sillä lapset olivat eilen ne kädessä hiihtämässä ja ei kuulemma palellut käsiä. Itselle en vieläkään saanut hanskoja tehtyä, ehkä sit seuraavasta satsista ;)

Kävin viime viikolla ostamassa puuvillalankoja, tarkoituksena alkaa kevätpipoja lapsille tekemään. Eilen polvileikkaukseen menoa odotellessa aloitinkin isomman pojan pipoa. Kanyyli kädessä ei ollut kiva kutoa, joten paljon jäi vielä tekemättä.