On kaikki tosiaan tehty E-M:n kaavasta muokkaamalla. Etuosaa olen tehnyt jyrkemmäksi, enemmän L:n muotoiseksi. Istuu silloin paremmin meille edestä. Koko kaavaa olen kaventanut ja siivekkeet muokannut pois.

Infon kautta sain uusiakin kaavoja housuvaippoihin, mutta en ole niitä vielä malttanut testata, kun tuo sopii niin hyvin.

Eilen illalla valmistui taas uusia vaippoja samalla kaavalla. Raidallisessa on kuminauha ommeltu vyötäröllä kiinni ulkokankaaseen ja sitten sisäkangas tikattu myös kumppariin kiinni. Yksivärisissä on tehtynä kuminauhakuja. Kuminauhakujallinen malli vaatii 54cm korkean vaippapalan, toisella tavalla riittää 50cm korkea pala. Joten kankaan korkeudesta riippuu kumman aina valitsen. Molemmat istuu pojalle yhtä hyvin, tuo raidallisen tapa ehkä hitusen paremmin.

Kaikissa on päällä fleece ja sisällä coolmax. Tämä yhdistelmä on todellakin pelastanut meidän kestoilun! Käytimme ennen joulua pari viikkoa kertiksiä, sillä pojan iho oli aivan rikki. Iho-ongelmat alkoi vajaan vuoden iässä. Ensiksi iho kärsi reisistä siitä mihin sisävaipan märkä ulkopinta osuu. Sitten meni nivuset ja takapuoli kokonaan rikki. Aluksi siirryimme pois röyhelöllisistä vaipoista, sitten kokonaan pois sisävaipoista. Ei helpotusta. Sitten pois bambu + muut luonnonkuidut sisäpinnasta, sitten kokonaan pois pul. Siinä vaiheessa siirryttiin kertiksiin, koska oma pää löi jo aika tyhjää. Oltiin käyty läpi kaikki mitä mieleen tuli. Sitten Upuran Eija ehdotti nykyistä systeemiä ja Mannamaan Hanna toteutti pikana vaippoja meille. Ja sehän toimi!! Kokeilimme vielä villatasku, mutta sekin ärsytti iho kosteana liikaa. Joten monen mutkan ja kokeilun kautta meille on löytynyt ihottuman poissa pitävä systeemi: täysin kuivalta tuntuva vaippa! Ei riitä vain sisäpinta, vaan kuosikin täytyy olla kuivalta tuntuvaa ettei kävellessä reisiin hankaa märkää. Pul-kangas olisi täyttänyt vaatimukset, mutta se ei ilmeisesti hengitä tarpeeksi. Yhden pul-vaipan silloin tällöin iho kestää ja käytämmekin pul-taskua joskus pitkillä automatkoilla.

1232871923_3452915.jpg

Tässä tosiaan eilisen tuotokset!

Lisäksi tein imuja, jossa alimpana fleecekerros. Teen sen nin 1cm muut imua isommaksi reunoilta ja hyvin on toiminut kosteussulkuna. Näin vaipan ulkopinnasta ja imusta tulee kaksinkertainen fleece, joka toimii kosteussulkuna. Fleecen päälle olen laittanut vaippaflanellia, joka toimii hyvänä kosteudenlevittäjänä.