Postista saapui Hahtuvahullulta halvalla ostamani pul-palaset. Herkullinen pino vai mitä ;)

Niistähän tuli ja tulee jatkossakin tietenkin hanskoja!!

Muokkasin nuorimman kaavaa, nyt peukalo on leveämpi ja lyhyempi ja hanska lyhyempi alhaalta.

Tässä kuvassa näkyy nyt omat kaavani ja niiden kokoero. Ja mun ehdottomat lempparikuosit!! Varsinkin tuo siilit ja etanat on supersöpö hanskoissa! Tuolla pienimmällä teen 2:lle (tosin isokokoiselle sellaiselle, on yli 100cm pitkä ja kourat kuin miehellä!). Keskimmäinen koko on sopiva meidän 7v tytölle ja 9v pojalle (no nuo on muutenkin täsmälleen samankokoiset, noin 128cm pitkiä) ja isoin koko on sopiva 10 v:lle. Menee minunkin käteen, mut omiin hanskoihin täytyy kaavaa vähän muokata. Saisi olla sormiosa sentin pidempi ja kämmenen kohdalta leveämpi sen sentin tai puoltoista. Mieskin nyt hinkuu tällaisia hanskoja polkupyörällä ajoon (siihen samaiseen hommaan kaipaan itsellekin) ja lupasin tehdä. Kankaita on vielä aika lailla jäljellä.

Kuten sanottu hanskat on pyöräillessä oivat . 7v tyttö otti testiin omansa heti tänään. Hänen kaverinsa oli meillä eilen, kun lapset valkkasi kuoseja ja kaveri kainosti pyysi, jos hällekin tekisin. Äsken lähti sitten eteisestä kaksi onnellista tyttöä koeajamaan hanskoja. Meidän tyttö ihanassa siili ja sienet kuosissa ja kaverinsa norsukuosissa.

Tässä kokeilussa mulla tuo vanhimman lapsen hanska. Kyllä se tosiaan käteen mahtuu, mutta hivenen enemmän tilaa ei olisi pahitteeksi. Kyllä äsken pihalla ulkoilin noiden kanssa. Halusin kokeilla miltä oikein tuntuvat käytössä ja varsin mukavalta kyllä tuntuu. On ihanan pehmeät ja lämpöiset! Vuoreksi laitoin tälläkin kertaa kaikkiin ohutta fleeceä (sai kyytiä pari jyskin halpispeittoa ja muutama fleecekankaan pala). Resorit on kierrätystä ja ysviltä vaihdosta saatuja. Vaihdokit on kuulemma marimekon resoria ja on aivan ihanan pehmeää, notkeaa, paksua ja sopivan venyvää tuohon käyttöön!

Sitten niitä valmiita hanskoja! 7v tyttö valitsi itselleen tämän puna-vihreän ooga booga kuosin ja sen sienet ja siilit. Hälle taidan tehdä vielä 1-2 lisää, on suurkuluttaja hanskoille!

Vanhin eli tyttö 10v valitsi nämä kuosit. Oli hyvin määrätietoinen valinnoissaan. Toiset oravahanskat on hälle jo leikeltynä, mut en enää tänään ehtinyt ompelemaan. Näillä varmaan pärjääkin sitten jo pitkälle!

Nuorimman hanskavarasto kasvoi taas aika lailla ja tarpeeseen kyllä tulevat! Saa hoitoonkin laittaa varahanskoja. Ainut kuosi minkä poika itse valitsi on tuo piparikukka. Sanoi, että hälle täytyy siitä tehdä pyöräilyhanskat! Mun suosikki on kyllä tuo autot, on niin pirteä kevääseen. Tuo metsäkuosi on taas ihanan suojaisa väri, ne kädessä poika nyt pihalla temmeltää.

Vanhempi poika, 9v, ei valinnut kuin norsukuosin itse. Kertoi ottavansa jonkun tosi hurjan ja pelottavan kuosin ja sitten tuli ja nappasi heti norsukuosin. Hieman äitiä huvitti! Tein sitten pelkästään norsusta ja norsusta yhdistettynä oranssiin ja annoin pojan valita kummat ottaa. Halusi nuo oranssilla höystetyt ja toiset meni sinne tytön kaverille. Ooga booga kuoseista poika valitsi tuon värin, kun pyysin kaikkia ottamaan jonkun värin siitä kuosista. Pojalle täytyy ainakin kahdet tai kolmet vielä tehdä, niin on kouluunkin varahanskoja. Ainakin metsä ja safarikuosiset hanskat voisi olla mukavan suojaisan väriset ja mieleisetkin.

Hanska projekti jatkukoon, kunhan tässä taas vapaapäiviä itselle tulee!

Onneksi on monta lasta, niin voi hyvällä omalla tunnolla ommella KASOITTAIN hanskoja ;)))